Coaching

Individuele coaching en teamcoaching helpt mensen vooruit.

Houd mensen een spiegel voor, zorg dat ze ’t zien en zie de gedragsverandering.


Ik draai geen standaardtraining af en doorloop geen dik boekwerk met u. Dat is wat u veelal krijgt bij de gangbare coachingsinstituten, knap knip- en plakwerk met als bewijs van aanwezigheid een diploma na afloop. Mocht u dat overwegen dan kunt u naar mijn idee uw kostbare penningen beter aan een goed doel overmaken.

Wat wil je bereiken met een coachingstraject en in hoeveel tijd? Welke wens(en) heb je zelf? Welke verandering zou je graag zien? Welke verbeterslagen zijn er te maken? Wat maakt dat jouw probleem een probleem is? Waarom loopt een team tegen problemen aan? Vragen, daar begint het mee. Daarna gaan we samen op zoek naar de antwoorden en oplossingen.

Ik laat mensen zichzelf een spiegel voorhouden, zodat ze zelf tot inzicht komen en zien waar ze nu staan. Zelf nadenken en zeker niet alles voorkauwen, dat komt de creativiteit ten goede. Het heeft alles te maken met gedrag. Dat is zichtbaar, gevoel en gedachten zijn de onzichtbare indicatoren en die kunnen we veranderen.
Ik geef persoonlijke effectiviteitscoaching maar train ook complete teams. Mensen zichzelf laten ontwikkelen, samen met mensen op ontdekkingsreis gaan. Proberen dat wat er inzit tot ontwikkeling te laten komen. Mensen kunnen vaak veel meer dan ze denken. Dat heeft ook alles te maken met zelfvertrouwen en dat groeit wanneer vertrouwen gegeven wordt en je zelf lekker in je vel zit. Daar werken we aan!

“Ik ben een wegwijzer. Mensen die vooruit willen, moet je op pad helpen.”

Martin van Schooten